Ervaar het buitenleven optimaal
Voor 15uur besteld, vandaag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75
Advies van experts
324+ tevreden klanten
Tuin-Dier.nl
Sluiten
Sluiten
Tuin-dier.nl / Dier advies / Hoeveel kippenvoer per kip?

Nieuwe kippen gekocht en benieuwd hoeveel kippenvoer per kip je nodig bent? Of vind je jouw kippen te dik of juist te dun en wil je graag weten hoeveel voer de kippen nodig zijn? In dit bericht vertellen we je graag hoeveel voer je voor een kip nodig bent. Let op! Het voeradvies voor je kippen is slechts een leidraad. Elke kip is namelijk anders en heeft weer behoefte aan andere voedingsstoffen.

Kippenvoer per dag

De voederopname van je kippen is afhankelijk van het ras en de leeftijd, maar vooral van de grootte (gewicht) van de kippen en het aantal eieren dat ze per week leggen. Onderstaand voedingsschema kan als leidraad aanhouden ter indicatie voor de hoeveelheid kippenvoer per kip:

Lichaamsgewicht 0-1 3 5 Elke dag
500-1000 gram 20 gram 70 gram 80 gram 90 gram
1000-2000 gram 40 gram 80 gram 90 gram 100 gram
2000-3000 gram 60 gram 110 gram 120 gram 130 gram
3000 gram en meer 80 gram 130 gram 140 gram 150 gram

Het lichaamsgewicht is weergegeven per gram, het aantal gelegde eieren is gebaseerd per week en het voedingsadvies is per dag. Heb je dus 500 gram kip die 3 eieren in de week legt? Geef hem 70 gram per dag. Heb je een 3000 gram kip en legt je kip elke dag eieren? Voer hem 150 gram per dag.

Lichaamsgewicht per kippenras achterhalen

Vind je het lastig om het gewicht van je kippen in te schatten? Per lichaamsgewicht in grammen kun je de volgende rasvoorbeelden aanhouden:

Lichaamsgewicht Rasvoorbeelden
500-1000 gram Sebright Kriel, Antwerps Baardkriel, Zijdehoen Kriel, Chabo Kriel, Hollandse Kriel, Oud Engelse Vechtkriel
1000-2000 gram Hollands Hoen, Hollands Kuifhoen
2000-3000 gram Barnevelder, Leghorn
3000 gram en meer Brahma, New Hampshire, Orpington

 

Kip

Voedingsadvies kuikens

Voor het grootbrengen van kuikens zijn er verschillende soorten opfokvoeders beschikbaar. Vanaf dag 1 kunnen kuikens gevoerd worden met de Kuikenopfokmeel 1 of Kuikenopfokkruimel 1. Vanaf 10 weken leeftijd adviseren wij over te schakelen naar de Kuikenopfokkorrel 2, tot een leeftijd van 20 weken. Na 20 weken leeftijd kunnen ze gevoerd gaan worden met één van de voeders voor volwassen kippen. Alle voeders voor kuikens kunnen onbeperkt worden verstrekt. Zorg altijd wel voor voldoende en vers drinkwater

Geniet van kippen voeren

Het is goed om te weten dat kippen geneigd zijn om eerst het lekkerste te eten. Bijvoorbeeld de granen of zaden en vlokreeftjes. Dit kan ook van invloed zijn op het eetgedrag van je kippen. Het voeren van kippen is een moet een gezellige bezigheid zijn. De kippen reageren altijd enthousiast als ze gevoerd worden, geniet hier dus ook van. Geniet van kippen die rustig rondscharrelen en af toe of elke dag een vers eitje leggen. Zo kun je optimaal genieten van je kippen!

Op zoek naar kippenvoer?

Over de auteur

Wietse van 't Spijker

Geplaatst in:

  • BSi
  • Canna
  • Equifirst
  • Havens
  • Hobby First
  • Kasper Faunafood
  • Viano

© Algemene VoorwaardenPrivacy Policy – Gemaakt door: OnlinevoorMKB