Ervaar het buitenleven optimaal
Voor 15uur besteld, vandaag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75
Advies van experts
324+ tevreden klanten
Tuin-Dier.nl
Sluiten
Sluiten
Tuin-dier.nl / Tuin advies / Wat is ijzersulfaat?

IJzersulfaat is een combinatie van stoffen waarmee je eenvoudig mos kunt verwijderen in het gazon. De ijzersulfaat variant die veelal wordt gebruikt in de tuin is een witte poeder variant (heptahydraat). Benieuwd waar ijzersulfaat goed voor is, hoe het werkt en hoe jij het toe kan passen in je tuin? We vertellen je er op deze pagina graag meer over.

Waar is ijzersulfaat goed voor?

Met ijzersulfaat kun je mos in het gras verwijderen. Daarom gebruiken veel mensen ijzersulfaat voordat ze gaan verticuteren (lees voor meer informatie ‘wat is verticuteren?’). Zo krijgt gras weer meer de kans om te groeien. De grasmat wordt hierdoor sterker en groener. Hierdoor kun je langer genieten van je tuin en is de grasmat weerbaarder tegen koude temperaturen in de winter.

Wat zit er in ijzersulfaat? Hoe werk ijzersulfaat?

Mocht je geïnteresseerd zijn in de formule sturen we je graag door naar deze Wikipedia pagina over de structuur van ijzersulfaat. Wat belangrijk is om te weten voor jou als tuinliefhebber: in ijzersulfaat zit een structuurformule die gaat werken wanneer het in contact komt met water. In dit geval dus wanneer je ijzersulfaat op mos in het gazon hebt aangebracht en het nat wordt. Bijvoorbeeld door ochtenddauw, een regenbui, tuinsproeiers of een gieter.

Hoe gebruik je ijzersulfaat?

Nu je weet waar ijzersulfaat goed voor is en hoe het werkt wil je natuurlijk weten: hoe werk ijzersulfaat? Je kunt ijzersulfaat strooien of gieten. Wanneer je ijzersulfaat gaat strooien begint de werking pas wanneer het in aanraking komt met water. Vaak al bij een beetje ochtenddauw. Daarnaast kun je ijzersulfaat ook met een gieter toepassen. Voordeel hiervan is dat het gelijk werkt, nadeel is dat veel knoeiwerk is. Want let op! De ijzersulfaat kan roestvlekken op kleding en op tegels achterlaten. Doe dus oude kleding aan en pas op voor je bestrating of ander gesteente.

Hier kunt u ijzersulfaat kopen:

Over de auteur

Wietse van 't Spijker

Geplaatst in:

  • BSi
  • Canna
  • Equifirst
  • Havens
  • Hobby First
  • Kasper Faunafood
  • Viano

© Algemene VoorwaardenPrivacy Policy – Gemaakt door: OnlinevoorMKB