Ervaar het buitenleven optimaal
Voor 15uur besteld, vandaag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75
Advies van experts
1.324+ tevreden klanten
Tuin-Dier.nl
Sluiten
Sluiten
Tuin-dier.nl / Tuin advies / Hoe laat je gras groeien?

Er zijn verschillende manieren om je gras laten groeien. Voor velen is het bekend dat gras groeit door veel water te geven. Maar wat kun je nog meer doen om het gras beter en sneller te laten groeien? We vertellen het je graag op deze pagina.

Hoe laat je het gras sneller groeien?

Om je gras sneller te laten groeien is het belangrijk om gazonmest te gebruiken. Met meststoffen voor je gazon krijgt het gras meer voedingsstoffen om sneller te groeien. Gazonmeststoffen worden pas opgenomen als het door water is opgelost. Strooi de gazonmeststof daarom bij voorkeur voor een regenbui en besproei het gazon na met water.

Hoe laat je het gras beter groeien?

Met gazonmest groeit je gras niet alleen sneller maar ook beter. Het krijgt namelijk alle voedingsstoffen om beter te groeien. Om optimaal rendement uit jouw gazonmest te krijgen is het van belang om te verticuteren (lees voor meer informatie ‘wat is verticuteren?’). Hiermee haal je de bovenste laag van je gazon waardoor water, zonlicht en jouw gazonmest goed worden opgenomen.

Gazonmest

Wanneer je gras optimaal groeit heeft het ook minder kans op mos en andere onkruidsoorten zoals paardenbloemen. Goed groeiend gras overheerst namelijk in de lente en zomerperiode waardoor onkruid geen kans krijgt.

Om mos in de herfst en winter tegen te gaan is het belangrijk om gazonkalk te gooien (lees voor meer informatie ‘wat doet kalk met gras?’). Zo heeft je gras het hele jaar door alles wat het nodig heeft om beter te groeien.

Hoe groeit gras het snelst?

Nu je weet hoe gras sneller en beter kan groeien, op zoek naar artikelen waardoor het gras het snelst groeit? We adviseren je graag met het beste graszaad en gazonmest voor zowel bestaand als nieuwe grasmatten.

– Bestaand gazon

Is je bestaande gras een beetje geel of schraal? We raden dan de volgende artikelen aan om je bestaande grasmat snel weer te laten groeien:

– Nieuw gazon

Wil je graag snel een nieuwe grasmat? We adviseren de volgende artikelen zodat je snel van een groen gazon kunt genieten:

Artikelen om je gras snel te laten groeien:

Over de auteur

Erik

Hoi! Mijn naam is Erik. Als echte tuin- en dierenliefhebber ben ik blij om voor Tuin-Dier zowel tuinadviezen als dieradviezen te mogen geven. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp of wil je onjuistheden aangeven? Neem contact met ons op via [email protected], dan helpen we je graag.

Geplaatst in:

 • BSi
 • Canna
 • Ecostyle logo
 • Equifirst
 • Gloria logo
 • Havens
 • Hobby First
 • Kasper Faunafood
 • Luxan logo
 • Tuin-Dier logo
 • Viano logo

© Algemene VoorwaardenPrivacy Policy – Gemaakt door: OnlinevoorMKB