Ervaar het buitenleven optimaal
Voor 15uur besteld, vandaag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75
Advies van experts
324+ tevreden klanten
Tuin-Dier.nl
Sluiten
Sluiten
Tuin-dier.nl / Tuin advies / Wanneer groeit gras?

Na een lange winterperiode kijkt iedereen weer uit naar het buitenleven. Bij de eerste zonnestraaltjes in het nieuwe jaar wil iedereen weer in de tuin genieten. Het gras groeit helaas bij de eerste zonnige dag nog niet direct. Maar wanneer gaat het gras wel groeien? Op deze pagina geven we je graag wat meer informatie.

Wanneer gaat gras groeien?

Veel mensen verwachten dat gras al tijdens de eerste lentedag gaat groeien. Toch groeit het gras dan nog niet omdat de bodemtemperatuur te koud is. Gras gaat groeien bij een bodemtemperatuur vanaf 5 á 8 graden Celsius. Dit is over het algemeen rond halverwege Maart.

Wanneer groeit gras optimaal?

Gras groeit optimaal tussen een bodemtemperatuur van 12°C en 20°C. Dit is over het algemeen eind April begin Mei. Niks voor niets dat tijdens Koningsdag en Hemelvaartsdag alles gaat bloeien en groeien.

 

 

Wanneer groeit gras?

Bodemtemperatuur achterhalen

Benieuwd wat de bodemtemperatuur bij jou in de buurt is? Het KNMI meet op vier plaatsen in Nederland de actuele bodemtemperatuur. Deze gegevens worden om de 10 minuten geactualiseerd. Bekijk hier de actuele bodemtemperatuur.

Wanneer stopt gras met groeien?

Wanneer de bodemtemperatuur boven 25 graden Celsius is stopt gras geleidelijk met groeien. Helemaal als er die periode geen neerslag valt, bij veel regen zal er geen sterke dip te zien zijn. Wanneer de bodemtemperatuur weer onder de 5°C valt stopt de grasgroei. Dit is vaak de maanden november & december.

Bodemtemperatuur warm genoeg? Bekijk ons aanbod graszaad:

Over de auteur

Wietse van 't Spijker

Geplaatst in:

  • BSi
  • Canna
  • Equifirst
  • Havens
  • Hobby First
  • Kasper Faunafood
  • Viano

© Algemene VoorwaardenPrivacy Policy – Gemaakt door: OnlinevoorMKB